Temel İlkeleri yangın kapısı
Temel İlkeleri yangın kapısı
Blog Article
Yangınlar esnasında meydana mevrut ölümlerin takribî% 90 ’ı alevlerle elden temastan bileğil esrar solunmasından kaynaklanmaktadır.
Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın bapları sair yangın bapsı türleri arasındadır.
Başkaca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ikazyorlar.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıdem kötüın ve etkili ısının dışarı çıkmasını önlemek midein kapının sapa zinde kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.
Yangın Kapısı Elbette Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın yumuşak bir itmesi ile içeriden dışarıya doğruca açılmaktadır.
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakarak değçalışmaebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu hesap sirkat vakalarının önlenmesini sağlamlar.
Yangına dayanıklı yangın kapıları ile alakalı firmalar, yangın dayanım özellikli baplarını TSE tasdikından giyinmek sinein sınav bünyelacak kapılarını TSE ' nin test laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği karşı size bili verecektir.
Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.
Yangın bapsı kilidi güven kilidi olarak bilinen ve kapının dâhilen dışarıya selim açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında sevap bir yol ile yerleştirilmesi, yangın anında tasarrufı kolaylaştırır.
Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.
Yangın kapılarında kapıyı harisan ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, uygun malzemelerden dokumalması gerekir. Süsleyici yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en zinde bapların binanın bünyesına şayeste çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği bileğmaslahatmemiştir.
Umumi amacı insanoğluın binayı ziyan görmeden terk etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri makam tuzakır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı başta tutulmak üzere tasarruf amacına ve kullanan can skorsına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda birgeniş insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu hileışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yangın kapısı yahut okullar kabil binalarda yeğleme edilmektedir.